چرا تصویر دوربین مداربسته در شب تار میشود؟

فاطمه خانی
7 خرداد, 1401
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
تار شدن تصویر دوربین مداربسته

بررسی علل تار شدن دوربین مداربسته از این لحاظ دارای اهمیت است که تصاویر ضبط شده توسط این دوربین ها از لحاظ امنیتی برای صاحبان آن مکان ها مهم و گاهی حتی حیاتی تلقی میشود. پس باید عیوب تصویربرداری در دوربین مداربسته را به حداقل رساند. در زیر علت تارشدن دوربین مدار بسته در شب بررسی شده است:

نحوه کار مادون قرمز در دوربین مداربسته

ابتدا نحوه ی کار مادون قرمز در محیط تاریک را بررسی میکنیم. برد دید در شب مادون قرمز دوربین باعث میشود در محیط تاریک که نوری برای دوربین مداربسته وجود ندارد، توسط LEDهای مادون قرمز دوربین مداربسته روشن شده و نور قرمز را در محیط ساطع میکند.

این نور برای ما قابل دیدن نیست، اما دوربین مداربسته از آن استفاده کرده و کمبود نور محیط تاریک را جبران میکند.

نور مادون قرمز به اجسام می تابد که بازتابش آن به لنز دوربین بازگشته و بدین ترتیب دوربین محیط را روشن میبیند. همچنین وقتی دوربین در محیط تاریک قرار میگیرد آی آر کات تغییر وضعیت داده تا موجب فیلتر شدن نور مادون قرمز نشود.

اما وقتی نور LEDها نتواند از شیشه جلو دوربین عبور کند در نهایت باعث تار شدن تصویر دوربین ها میشود.

این اتفاق کی می افتد؟ وقتی که مانعی در محیط وجود داشته باشد مثل دود یا شیشه دوربین چرب شده باشد، یا اینکه جنس شیشه نامرغوب باشد. این مشکل تاری دوربین مداربسته در شب بیشتر در محیط هایی که بخارهای چرب وجود دارند پیش می آید مثل مکانیکی ها یا کارخانه های صنعتی که دوربین در آن نصب است.

وقتی نور مادون قرمز به دلایلی که گفته شد، نتواند از شیشه عبور کند، مقداری از آن دچار شکست شده و داخل دوربین برمیگردد و لنز را تحت تاثیر قرارمیدهد.

چون فاصله لنز و شیشه کم است و بهم نزدیک اند بازتاب نور مادون قرمز نیست که به لنز برخورد میکند بلکه خود نور مادون قرمز است. درنتیجه تصویر تار خواهد شد.

دیدن LED در تصویر یا هاله روی تصویر نیز به همین علت است. اما این مشکل قابل حل شدن است.

 

مشکل تار شدن تصویر دوربین مداربسته

مشکل تار شدن تصویر دوربین مداربسته

 

اگر به دور لنز دوربین دقت کنید متوجه میشوید جسمی از جنس پلاستیک یا فوم دور لنز را پوشانده که به آن فوم دور لنز گویند.

شیشه‌های دوربین مداربسته، شیشه‌های معمولی نیستند. اگر دوربینی را باز کرده و داخل آن را دقت کنید، حفره‌ای پلاستیکی راکه داخل روی شیشه‌های دوربین‌ها قراردارند میبینید.

این حفره محل قرار گیری لنز را تعیین میکند. این حفره در عدم بازگشت نور مادون قرمز به داخل لنز کمک زیادی میکند . بدین ترتیب یکی از عوامل مهم در عدم بازگشت نور مادون قرمز شیشه خود دوربین است.

این حفره اندازه‌های متفاوتی دارد، که بستگی به طراحی بدنه دوربین دارد. هنگامیکه لنز در آن نصب میشود، فاصله‌ای میان لنز و حفره بوجود می آید که با نظر به طراحی بدنه دوربین، این فاصله کم یا زیاد است.

اگر از فوم دور لنز استفاده نشود منجر به عبور نور مادون قرمز برگشتی به داخل لنز خواهد شد. برای پرکردن این فضا این فوم مناسب است. استفاده نکردن از این فوم منجر به تار شدن تصویر دوربین مداربسته در شب خواهد شد.

بعضی افراد اشتباهاً تصور می‌کنند که این فوم برای تزئین است و تنها کاربرد آن زیبایی بخشیدن به دوربین است که از حفره دوربین، داخل دوربین دیده نشود.

اما فوم دور لنز برای تزئین نیست!

علت استفاده از آن این است که بازتابش مادون قرمز به داخل دوربین کاهش پیدا کند. اما اگر به هر دلیلی مثلا در هنگام ساخت دوربین‌ها یا درحمل و نقل و یا به هر علت دیگری، فوم سر جایش قرار نداشته باشد بازتابش مادون قرمز به داخل دوربین افزایش پیدا میکند حتی اگراین فاصله چند میلی‌متر باشد و پایین تر از سطح لنز باشد، و باز هم منجر به تاری دوربین مدار بسته در شب خواهد شد.

همانطور که گفته شد این فوم برای تزیین نیست، بلکه بازتابش نور مادون قرمز را محدود میکند و باعث جلوگیری از تار شدن تصویر دوربین مداربسته در شب میشود.

علت نزدیکی لنز و فوم به شیشه هم بازتابش مادون‌قرمز و بدین ترتیب عدم تار شدن تصویر دوربین مداربسته در شب خواهد بود.

 

بیشتر بخوانید:  اجزای داخلی دوربین مداربسته چیست؟

 

برای رفع ایراد تارشدن دوربین در شب از چرب بودن شیشه جلوی دوربین که دلیل بازتابش بیشتر نور مادون‌قرمز و در نتیجه این مشکل خواهد بود جلوگیری کنید و حتما شیشه چرب شده را تمیز کنید.

علت دیگر مربوط به کنترل دهانه‌ (Aperture) لنز و عمق میدان است.

قسمت Aperture لنز مربوط به عمق میباشد. اگر لنز کاملاً باز باشد یک عمق میدان سطحی به وجود می‌آید که به معنی تارشدن تصویر است. در طول روز برای اینکه نور زیاد به سنسور تصویربرداری دوربین، وارد نشود، Aperture لنز در کمترین حد است.

این عمل به‌صورت خودکار توسط دوربین انجام میشود.

اما شب هنگامی که نور زیاد نیست دوربین به حالت خودکار میزان Aperture لنز را زیاد میکند تا نور بیشتری دریافت کند.

یک Aperture لنز بزرگ‌تر تصویررا تارتر میکند. برای کار با حداقل Aperture کافی است که F-Number را تنظیم کنید.

با تنظیم F-Number می‌توانید عمق میدان عمیق‌تری داشته باشید و همه جزییات تصویر دوربین در Focus باشند.

روش دسترسی به منوی دوربین آنالوگ چگونه است؟

باید در دوربین‌های آنالوگ از دکمه‌ها برای دستیابی به منوی OSD (بر اساس مدل دوربین) بهره مند شوید و در دوربین‌های تحت شبکه به این منو با استفاده از مرورگر وب دسترسی پیدا میکنید.

بعضی از دوربین‌های ارزان‌قیمت دارای این گزینه نیستند. برخی از دوربین‌های مداربسته پیچی برای Back focus دارند.که امکان تغییر مکان حرکت موقعیت سنسور تصویربرداری را برای شما فراهم میکند. درنتیجه  نقطه‌ای که پرتوهای نور در آن متمرکز شده است را می‌توانید تغییر دهید.

این روش باعث برطرف کردن علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته در شب میشود.

افت ولتاژ

اما  یک دلیلی که باعث کار نکردن دوربین مداربسته در شب می شود، افت ولتاژ میباشد . زمانی که IR روشن شود، برق مورد نیاز دوربین افزایش خواهد یافت.

در این حالات اگر کابل کشی بیش از حد بلند باشد، افت ولتاژ اتفاق خواهد افتاد. این امر باعث کار نکردن دوربین مداربسته در شب میشود.

 

علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته

علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته

 

چگونه تاری دوربین مداربسته خود را برطرف کنیم؟

لنز دوربین مداربسته خود را بازرسی کنید. اگر آلودگی، گرد و غبار، تار عنکبوت و.. گرفته آن را برطرف کنید.

برای دوربین های مداربسته وریفوکال، باید زوم و فوکوس آن ها را تنظیم کنید. هم چنین نرم افزار های مختلفی وجود دارند که کارکرد آن ها برطرف کردن تاری تصویر دوربین مداربسته است.

با این حال اگر با انجام دادن تمام این کارها مشکل تاری تصویر دوربین شما برطرف نشد، به متخصصان مربوطه در این حیطه مراجعه کرده و از آن ها یاری بگیرید.

سخن پایانی …

اگر راهکار های اعلام شده را انجام دادید ولی باز هم تاری دوربین شما برطرف نشد میتوانید با روبیکس تماس بگیرید تا به شما مشاوره رایگان بدهیم.

دقت کنید مدل دوربین نیز در تاری دوربین بی تأثیر نیست، پس هنگام خرید به مدل و برند آن دقت کنید. ما همیشه سعی کرده ایم متناسب با نیاز مخاطب دوربین را به او معرفی کنیم. موفق و پیروز باشید.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.