وجود کدام دوربین مداربسته جلوی سارقان منزل را می‌گیرد؟

فاطمه خانی
29 مهر, 1400
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
وجود کدام دوربین مداربسته جلوی سارقان منزل را می‌گیرد؟

اگرچه شواهد کمی در مورد اثربخشی دوربین مدار بسته وجود دارد، اما به طور کلی، مطالعات خاصی نشان می دهد که دوربین مدار بسته می تواند از وقوع جرم جلوگیری کند. البته داشتن دوربین های مداربسته با دید در شب باکیفیت که می توانند در هر زمانی از روز یا آب و هوا عکاسی کنند بسیار مهم است. پس به یاد داشته باشید: امنیت شما به اندازه نصب صحیح دوربین های مداربسته و دوربین های مداربسته شما خواهد بود .

فهرست

دوربین مداربسته چیست ؟

کلمه “دوربین مداربسته” یا به اختصار CCTV مخفف تلویزیون مداربسته “Closet Circuit television”  است.  دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی گفته می شود که در محل خود ثابت هستند و قادر به ارسال تصاویر به چندین محل هستند.  واژه ” مداربسته ” به این معنی است که برخلاف تلویزیون ” عادی ” که به طور گسترده برای عموم پخش می شود ، پخش معمولا به تعداد محدودی از نمایشگرها ( بسته ) منتقل می شود.

از آنجا که اغلب آنها در حفاظت، نظارت و سیستم های اعلان و مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به این حیطه بر می گردد اما معنی تخصصی و فنی آن حتی دوربین های ویدئویی تلفنی و کنفرانس را هم دربر می گیرد.

دوربین‌های مدار بسته با کمک دستگاه ضبط‌ کننده یا رکوردر و یک صفحه‌ نمایش (مانیتور) به شما کمک می‌کنند هر اتفاقی را که در محیط موردنظر می‌افتد، به‌شکل زنده مشاهده کنید و آنها را برایتان ذخیره می‌کند تا اگر لازم شد بعدا آنها را مجددا بازبینی کنید.

تاریخ پیدایش دوربین مداربسته:

از دوربین مداربسته برای اولین بار در سال ۱۹۴۲ برای نظارت بر چگونگی شلیک موشک V2 در ایستگاه پرتاب این موشک استفاده شد. حدود ۷ سال بعد در آمریکا سیستم‌های مداربسته تجاری به بازار آمد. در ابتدا تنها دوربین های مداربسته آنالوگ (غیر دیجیتال) ساخته شده بودند تا اینکه در سال ۱۹۹۶ شرکت AXIS ایالات متحده آمریکا اقدام به ساخت دوربین های مداربسته تحت شبکه (IP) با استاندارد HTTPS بر بستر سیستم عامل Linux نمود. امروزه در سرتاسر دنیا نیاز به امنیت بیش از پبش احساس می شود به همین علت از کارخانه های بزرگ صنعتی تا منازل مسکونی، مشتاق به نصب دوربین مداربسته جهت حفظ و برقراری امنیت در محیط کار و یا محل زندگی خود هستند.

دوربین های مداربسته آپارتمان ها و منازل

امروزه صیانت از حریم منازل مسکونی مهم ترین امر حفظ امنیت و آرامش ساکنان و اهالی یک مجتمع می باشد. شما برای داشتن یک زندگی با آرامش نمی توانید از محیط پیرامون خود غافل باشید برای همین امر باید بتوانید بصورت ۲۴ ساعته محل زندگی خود را تحت نظر داشته باشید تا از وقوع جرم و سرقت جلوگیری نمائید. بهترین راه حل برای پاسخ به این نیاز شما خرید دوربین مداربسته می باشد که بتوانید دائما محل زندگی خود را تحت مراقبت داشته باشید.

 

شما میتوانید خرید دوربین مداربسته در تهران را از فروشگاه دوربین مداربسته روبیکس به صورت حضوری تهیه نمایید.

مزایای نصب دوربین مداربسته در منزل مسکونی

  • بازدارندگی از ارتکاب جرم
  • حفظ آرامش و امنیت در منزل مسکونی
  • شناسایی مجرمین

کجای منزل مسکونی دوربین نصب کنیم؟

برای نصب دوربین مداربسته در یک ساختمان مسکونی معمولا فارغ از شکل و مساحت آن، نقاط ثابتی وجود دارند که بهتر است با دوربین مداربسته پوشش داده شوند:

  • درب های ورودی:

درب های ورودی یکی از مهمترین و حساس ترین قسمت های ساختمان ها و مجتمع ها هستند. زیرا محل کنترل ورود و خروج افراد مختلف اند. بهتر است برای این مکان ها از دوربین هایی با کیفیت تصویر بالا استفاده نمائید که جزئیات تصویر آن به راحتی قابل مشاهده باشند.

  • پارکینگ:

پارکینگ ساختمان محلی است که معمولا رفت و آمد زیادی در آن صورت نگرفته و خلوت تر هستند. همچنین بسیاری از ساختمان ها داراری پارکینگ های روباز هستند که دسترسی به آنها را آسان می کند. بنابراین توصیه می شود حتما در این مکان ها از دوربین مداربسته استفاده شود.

  • حیاط:

حیاط ساختمان نیز از آن دسته بخش هایی است که معمولا روباز بوده و دسترسی به آن از طریق دیوارها و درب ورودی میسر است. این قسمت که معمولا می تواند محل بازی کودکان نیز باشد از حساسیت زیادی برخوردار است پس بهتر است حداقل یک دوربین برای آن در نظر گرفته شود.

  • انباری ها:

انباری ها محل نگه داری اشیا و اسباب و اثاثیه ساکنین هستند و معمولا جزو آن بخش هایی اند که مورد علاقه سارقین هستند. به دلیل اینکه انباری ها در قسمت معمولا خلوت و کم رفت و آمد ساختمان واقع شده اند پس توصیه می شود برای این قسمت نیز دوربین نصب شود.

  • پشت بام:

اگر امکان دسترسی به پشت بام شما از سایر پشت بام ها وجود دارد باید برای این قسمت حداقل یک دوربین در نظر بگیرید.

انواع دوربین مداربسته

کلا دوربین های مداربسته را می توان از نظر کاربری، ساختار و فنی در ۴ دسته زیر تقسیم بندی نمود:

  1. نوع بدنه
  2. کیفیت تصویر
  3. انواع دوربین مدار بسته براساس حوزه انتقال تصاویر
  4. لنز دوربین

۱- نوع دوربین مداربسته براساس بدنه

ü     دوربین مداربسته دام یا گنبدی  (Dome) 

 

دوربین مداربسته دام روبیکس

لغت Dome  یا گنبد از شکل ظاهری دوربین مداربسته گرفته شده است. به دلیل نصب این دوربین ها بر روی سقف، گاهی به آنها دوربین‌های سقفی نیز می گویند. دوربین مداربسته دام گزینه مناسبی برای فضاهای داخلی مانند فروشگاه، ادارات، پارکینگ منازل و مکان های عمومی، هتل ها، بیمارستان ها و … است.

برای خرید دوربین مداربسته دام باید به نکات زیر توجه نمود:

  • مقاومت در برابر نفوذ آب
  • اصالت برند دوربین مداربسته
  • سنسور های هوشمند تنظیم نور
  • جنس بدنه

 

جهت مشاهده و خرید دوربین دام روبیکس اینجا را کلیک کنید.

 

ü    دوربین مداربسته بولت یا گلوله‌ای(Bullet)

به دلیل ساختار و ظاهر استوانه‌ای این دوربین‌ها که شبیه به گلوله است، به این دسته از دوربین ها BULLET می گویند. دوربین های بولت دارای بدنه فلزی و در برابر شرایط جوی نامساعد مقاوم هستند و به همین دلیل یکی از پرکاربردترین دوربین های مداربسته در محیط های بیرونی هستند. از این رو گاهی به دوربین مداربسته بولت دوربین بالت نیز گفته می شود.

نکات مهم در هنگام خرید دوربین مداربسته بولت که باید به آن توجه نمود

  • اصالت برند
  • سنسورهای تنظیم نور
  • جنس بدنه

بیشتر بخوانید: جهت آشنایی بیشتر با دوربین مداربسته بولت به مقاله دوربین مداربسته بولت یا گلوله ای چیست؟ مراجعه بفرمایید.

 

تفاوت دوربین دام و بولت در چیست؟

هر کدام از این دوربین‌ها را می‌توان هم در محیط خارجی و هم داخلی نصب کرد اما دوربین دام به علت ویژگی‌های خاصی که دارد گزینه مناسبتری برای محیط‌های داخلی و فضاهای بسته است و نصب دوربین های مداربسته بولت عمدتا در فضای های باز است.

  • دوربین‌های مداربسته جعبه‌ای یا سی- مانت یا باکس (C-mount)

این دوربین‌ها معمولاً دارای بدنه‌ای مستطیلی شکل و پلاستیکی هستند که لنز آن‌ها به صورت جدا بر روی دوربین نصب می‌شود و می‌توان آن را برای کنترل مسافت‌های مختلف تنظیم کرد.

مزایای دوربین سی-مانت

  • با نصب لنزهای مخصوص روی این دوربین می‌توان دامنه دید آن را بسیار گسترش داد.
  • از تغییرات مختلف در فناوری دوربین پشتیبانی می‌کند
  • مناسب محیط داخل ساختمان است
  • کاملا قابل‌مشاهده است و می‌تواند به‌عنوان عاملی بازدارنده برای خلاف‌کاران عمل کند
  • پوشش سخت آن برای محافظت از دوربین در محیط‌های سرد مناسب است.
  • غلاف ضدآب آن باعث می‌شود گزینه‌ای مناسب برای بیرون از ساختمان باشد.

ü    دوربین مداربسته اسپید دام (Speed dome)

دوربین اسپید دام یا PTZ  مخفف Pan (چرخش)، Tilt(دوران) و Zoom (بزرگنمایی) جز قوی ترین دوربین های مداربسته می باشند زیرا دارای توان چرخشی ۳۶۰ درجه افقی و ۱۸۰ درجه عمودی اند. همچنین می تواند نقاط دور تحت پوشش را از طریق بزرگنمایی با بالاترین کیفیت تصویر برداری کند. جنس بدنه این دوربین ها فلزی است

ü     دوربین چشم ماهی

دوربین چشم ماهی یا Fisheye به دلیل ساختار ظاهری که شبیه چشم ماهی دارد به این اسم نام گذاری شده است. این دوربین ها امکان زاویه دید ۱۸۰ یا ۳۶۰ درجه را می دهند. به این واسطه با کاهش تعداد دوربین‌های مصرفی می‌شود. دوربین چشم ماهی دارای لنز ثابتی است و باید بر روی مرکز سقفی با حداقل ۳ متر ارتفاع نصب شود تا تصویر کلی از محیط تحت پوشش ارایه دهد.

  • دوربین‌های مداربسته دید در شب:

 اصطلاح IR مخفف واژه  (Infrared) به معنای طیف مادون قرمز است. این دوربین‌ها دارای قابلیت دید در شب بوده و به جای استفاده از طیف مرئی از طریق دریافت نور مادون قرمز از اجسام امکان تصویر برداری در شب را فراهم می‌کنند.

  • دوربین‌های مداربسته حرارتی(Thermal:

ثبت تصاویر در این دوربین‌ها ارتباطی به نور مرئی نداشته و تصاویر خروجی این دوربین‌ها بر اساس دما و حرارت اجسام تهیه شده و به کاربر نمایش داده می‌شوند.

  • دوربین مداربسته مخفی

امروزه دوربین های مداربسته مخفی با ابعاد بسیار کوچکی وجود دارند که می‌تواند به راحتی در وسایل مختلف مخفی شده و از محدوده زیرنظر فیلمبرداری نموده و حتی درصورت برخورداری از میکروفون بتواند صدای محیط را هم ضبط نماید. دوربین های مداربسته کوچک نیز به دو نوع بیسیم و با سیم تقسیم می شود. دوربین های مداربسته کوچک دارای قابیلت پشتیبانی از حافظه جانبی SD تا ۱۲۸ گیگابایت می باشد، که می تواند فیلم های ضبط شده را در حافظه خود ذخیره نماید. دوربین های مداربسته مخفی می‌توانند با استفاده از کابل یا امواج اینترنت به کامپیوتر شخصی، شبکه های اداری، تلفن هوشمند و غیره متصل شوند. دوربین های مداربسته مخفی بیشتر برای منازل و دفاتر استفاده می شود و به علت ابعاد کوچک کاربرد صنعتی ندارد.

انواع دوربین مداربسته بر اساس کیفیت تصویر

کیفیت تصویر دوربین مداربسته یا رزولوشن از جمله ویژگی است که می توان بر اساس آن انواع دوربین مدار بسته را تفکیک کرد. کیفیت تصویر بر مبنای مگاپیکسل تعریف می شود. لذا، هر چه تعداد پیکسل هایی که یک تصویر را تشکیل می دهند؛ بیشتر باشد، می توان جزئیات بیشتری را در تصویر دید.

رزولوشن های موجود در بازار شامل موارد زیر است:

  • ۱ مگاپیکسل = (۱۲۸۰*۷۲۰) HDI
  • ۲ مگاپیکسل = (۱۹۲۰*۱۰۸۰) اFull HD
  • ۳ مگاپیکسل = ۲۰۴۸*۱۵۳۶
  • ۴ مگاپیکسل = ۲۵۶۰*۱۴۴۰
  • ۵ مگاپیکسل = ۲۵۳۶*۱۹۲۰
  • ۸ مگاپیکسل = ۳۸۴۰*۲۱۶۰ (۴K)

انواع دوربین مداربسته براساس حوزه انتقال تصاویر:

  1. دوربین مداربسته بیسیم یا وایرلس

با نصب دوربین مداربسته بیسیم بدون نیاز به اتصال هیچ کابلی، با امواج اینترنت می توانید به صورت آنلاین محیط کار یا محل زندگی خود را زیر نظر داشته باشید. همچنین دوربین های وایرلس با قابلیت پشتیبانی از کارت SD می توانند فیلم های ضبط شده را در حافظه خود ذخیره و آرشیو نمایند.

  1. دوربین مداربسته با سیم یا کابلی

دوربین های مداربسته کابلی به دو نوع تقسیم می شوند:

  1. دوربین های آنالوگ

سیستم های آنالوگ HD high definition closed-circuit نسل جدید دوربین های مداربسته آنالوگ هستند که با استفاده از تغییر فرکانس سیگنال خروجی در آنها قادر به ارائه تصاویری با کیفیت بسیار بالا حتی تا ۸ مگاپیکسل هستند. انواع مختلفی از دوربین های با تکنولوژی آنالوگ HD وجود دارند که شامل AHD ،HDTVI ،HDCVI و HDSDI می باشند.

  1. دوربین های تحت شبکه

دوربین های IP نسل جدید دوربین های مداربسته هستند. این دوربین ها همانطور که از نامشان مشخص است از امواج دیجیتال در بستر شبکه برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند. به همین دلیل دارای کیفیت تصاویر بالایی هستند. دوربین های تحت شبکه دارای قابلیت پردازش تصاویر و یکسری عملکردهای هوشمند می باشد. همچنین جهت ضبط تصاویر از دستگاه NVR استفاده می شود.

تفاوت دوربین آنالوگ و IP

  • کیفیت تصویر:دوربین های تحت شبکه یا IP به مراتب تصویر با کیفیت تری نسبت به دوربین های Analog ارائه می دهند.
  • پردازش تصویر:دوربین های IP با قابلیت هایی نظیر تشخیص پلاک ماشین، تشخیص چهره و غیره پردازش بهتری دارند.
  • توسعه:برای توسعه سیستم مدار بسته، دوربین های IP را به راحتی می توان به مدار اضافه کرد.
  • نصب و راه اندازی:دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های تحت شبکه نصب ساده تری دارند.
  • قیمت:دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های مدار بسته IP هزینه کمتری دارند.

بیشتر بخوانید: جهت آشنایی بیشتر با تفاوت دوربین های آنالوگ و آی پی به مقاله تفاوت بین دوربین مداربسته IP و آنالوگ چیست؟ مراجعه بفرمایید.

ü     انواع دوربین مداربسته براساس لنز

لنز ثابت (Fix)

لنزهای ثابت همیشه فاصله کانونی ثابتی دارند. این یعنی اینکه پس از نصب، زاویه دید دوربین ثابت است و نمی توان آن را تغییر داد. در کاربری های معمولی لنزهای ثابت به دلیل قیمت مناسب آن معمولا پرکاربردتر از سایر لنزها هستند.

لنز متغیر با تنظیم دستی (Vari-focal)

لنزهای وریفوکال برخلاف لنزهای ثابت، امکان تغییر فاصله کانونی آن به صورت دستی، آن هم در یک بازه مشخصی را دارند. همچنین لنز وریفوکال دارای زوم اپتیکال می باشند. هر چه فاصله کانونی لنز بیشتر باشد میزان بزرگنمایی بیشتر خواهد بود

لنز متغیر خودکار (Vari-focal-Motorized)

لنزهای موتوردار یا موتورایز را می توان از راه دور،  فاصله کانونی شان را تغییر داد. این نوع لنزها به دلیل اینکه موتور در آنها تعبیه شده است نسبت به بقیه لنزها گرانترند. این نوع لنزها برای محیط هایی که محدودیت نصب دارند بسیار پرکاربرد هستند.

بهترین دوربین مداربسته کدام است؟

از بین انواع مختلف دوربین های مداربسته امروزی که راهی بازار می شوند نمی توان گفت که بهترین دوربین مداربسته کدام است زیرا هر کدام از این دوربین ها برای کاربری خاصی طراحی و ساخته شده اند. برای پیدا کردن بهترین دوربین مداربسته مناسب با نیاز شما، کارشناسان روبیکس آماده ارائه مشاوره و کارشناسی رایگان به شما همراهان گرامی می باشند.

نکات مهم در که در هنگام خرید دوربین مداربسته باید به آن توجه نمود

  • برند دوربین مداربسته
  • قابلیت وصل شدن به محصولات شرکت های دیگر را داشته باشد.
  • جنس بدنه
  • نوع لنز
  • سنسور های هوشمند با توجه به نیاز شما
  • قابلیت وصل شدن به شبکه
  • کیفیت فیلمبرداری
  • قابلیت ضبط صدا

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.