دوربین های کنترل سرعت پلیس چگونه شما را جریمه می کنند؟

فاطمه خانی
5 مرداد, 1400
1 دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه
دوربین های کنترل سرعت

دوربین های کنترل سرعت که یکی از انواع دوربین های ثبت تخلفات است که به تعداد زیاد در سطح جاده های کشور و شهرها نصب شده است که به سه نوع مختلف تقسیم میشوند و شامل سه نوع تکنولوژی مختلف هستند. فروشگاه اینترنتی دوربین مداربسنه روبیکس در این مقاله قصد دارد شما را با انواع دوربین های کنترل سرعت آشنا کند.

دوربین های کنترل سرعت چگونه کار میکنند؟

دوربین کنترل سرعت به دو صورت راداری و لیزری کار می کند. با استفاده از فناوری تشخیص خودکار شماره پلاک (ANRP)، دوربین های کنترل سرعت می توانند به راحتی پلاک خودروهایی را که بیش از حد مجاز سرعت دارند، ثبت کنند.

شایان ذکر است اگر راننده محل دوربین کنترل سرعت را بداند و قبل از رسیدن به آن سعی کند سرعت خود را کاهش دهد، باز هم نمی تواند مسافتی را که بیش از حد مجاز قانونی بین دو دوربین کنترل سرعت طی کرده را جبران کند.

بنابراین رعایت سرعت مطمئنه توسط رانندگان در طول مسیر باید موردتوجه قرار گیرد.

انواع تکنولوژی دوربین های کنترل سرعت

از نظر تکنولوژی به سه نوع تقسیم میشوند.

دسته اول؛ تکنولوژی لیزری ، دسته دوم؛ تکنولوژی راداری و دسته سوم تکنولوژی پردازش تصویر

دسته اول: تکنولوژی لیزری

تکنولوژی اول دوربین های کنترل سرعت، تکنولوژی کنترل با لیزر می باشد. در این نوع دوربین ها دریچه دوربین ها از دو لنز تشکیل شده است که با یک لنز، اشعه لیزر به سمت خودروی در حال حرکت پرتاب شده و لنز دوم، بازتابش آن اشعه پرتاب شده برگردانده میشود و دوربین با توجه به سرعت رفت و برگشت امواج سرعت وسیله نقیله را محاسبه میکند.

دسته دوم: تکنولوژی راداری

تکنولوژی دوم ، تکنولوژی راداری است که یک موجی با فرکانس خاصی به سمت خودروی در حال حرکت پرتاب می شود و  بر اساس آن بازتابشی که از آن موج صورت میگیرد و همچنین فشردگی طول موج که بر اساس پدیده داپلر اتفاق می افتد می تواند سرعت خودرو را محاسبه کند.

دسته سوم: تکنولوژی پردازش تصویر

تکنولوژی پردازش تصویر دوربین های کنترل سرعت

تکنولوژی سوم تکنولوژی پردازش تصویر است؛ در این تکنولوژی دو دوربین کنترل سرعت در فاصله مشخص مثلا، ۲۰۰ متر یا ۱ کیلومتر و یا چندکیلومتر قرار میگیرند که دوربین اول سرعت خودرو و زمانی که آن خودرو از دوربین عبور میکند را ثبت کرده و دوربین دوم هم زمان و سرعت خودرو را ثبت میکند و بر اساس فاصله بین دو دوربین ، میانگین سرعت بین نقطه A و نقطه B را محاسبه کرده که سرعت در این مسیر چقدر بوده است. در این نوع سیستم های پردازش تصویر حتی اگر شما سرعت خودروی خود را در زیر دوربین کم کنید به دلیل اینکه میانگین سرعت  اعمال می شود برای شما جریمه ثبت می شود.

دوربین کنترل سرعت پلیس چه ویژگی هایی دارد؟

دوربین کنترل سرعت پلیس باید توانایی این را داشته باشد که در شرایط جوی مختلف با خطای حداکثر ۲% درصد و تا سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت را ثبت، عکس‌برداری و فیلم‌برداری کند. دوربین کنترل سرعت پلیس ضمن اینکه وظیفه پلیس کنترل نامحسوس را انجام می‌دهند وضعیت ترافیکی شهر را به‌صورت زنده به مراکز کنترل ترافیک انتقال می‌دهند.

انواع نصب دوربین های کنترل سرعت

دوربین های کنترل سرعت از نظر نوع استفاده و نصب به سه دسته تقسیم می شوند.

دسته اول، استفاده ثابت هستند که روی جایگاههای ثابت در جاده ها نصب می شوند و با دو تکنولوژی راداری یا پردازش تصویر کار میکنند.

جایگاههای ثابت دوربین های کنترل سرعت

همانطور که در بالا توضیح داده شد در سیستم های راداری وقتی به این نوع دوربین ها نزدیک می شوید اگر سرعت خودرو را کم کنید دوربین نمیتواند تخلف شما را ثبت کند به این دلیل که سرعت شما در زیر دوربین مبنای پردازش و ثبت تخلفات است ولی اگر این نوع دوربین ثابت از نوع پردازش تصویر باشند که بین دو نقطه سرعت شما را اندازه گیری کرده و میانگین سرعت را محاسبه میکند حتی اگر شما از زیر دوربین با سرعت کم هم رد بشوید جریمه برای شما منظور می شود.

نوع دوم دوربین های کنترل سرعت از نظرِ نوعِ استفاده، دوربین های متحرک هستند که روی سه پایه توسط پلیس های جاده ای استفاده می شوند.

دوربین های کنترل سرعت

این نوع دوربین ها از دو نوع تکنولوژی راداری یا لیزری برای تشخیص سرعت وسایل نقلیه استفاده میکنند که مبنای سنجش سرعت شما در لحظه ای است که فرد  اپراتور در حال رصد خودروی شما با آن دوربین است و تصویر خودرو و سرعتتان ثبت میشود.

این نوع دوربین ها بیشتر در روز استفاده می شوند چون در شب هم خطای زیادی دارند و هم اینکه استفاده از آن در شب در کنار جاده برای اپراتور خطرناک است.

سومین نوع دوربین های کنترل سرعت دوربین های خودرویی هستند که در خودرو پلیس نامحسوس استفاده می شوند و اینها از تکنولوژی راداری برای کنترل سرعت خودروی جلویی استفاده میکنند و معمولا در جاده ها تخلفات سرعت را ثبت میکنند.

اکثر ایستگاههای سنجش سرعت که در ایران هستند نسبت به تکنولوژی که در دنیا در حال استفاده است قدیمی تر هستند.

تکنولوژی جدیدی که در حال حاضر در دنیا نصب و استفاده می شود ایستگاههای سنجش سرعتی هست که بصورت همزمان می توانند هشت لاین خودرویی را رصد کنند ، نوع خودرور را تشخیص بدهند، سرعت مجاز هر خودرو را تشخیص دهند که آیا ان خودرو دچار تخلف شده است یا خیر که قطعا در سال های آینده در ایران هم نصب خواهد شد.

اگر به مطالب تکنولوژی دوربین های مداربسته علاقه دارید با فروشگاه اینترنتی دوربین مداربسته روبیکس همراه باشید. شما می توانید خرید دوربین بی سیم، دوربین وای فای کوچک را براحتی در سایت تهیه نمایید.

برد دوربین های کنترل سرعت

برد دوربین های کنترل سرعت حدود ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت است. عملکرد دوربین کنترل سرعت به گونه ای است که سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت را در شرایط مختلف آب و هوایی با خطای ۲ درصد ثبت می کنند.

نرم افزار دوربین های کنترل سرعت

مدتی است که نرم افزار اطلاع رسانی دوربین های سرعت یا اپلیکیشن ردیاب دوربین پلیس که در واقع هشدار دهنده سرعت است در بین رانندگان محبوب شده است. نرم افزار اعلام کننده دوربین کنترل سرعت با نمایش نقشه دوربین های کنترل سرعت تهران، راننده را از دوربین های کنترل سرعت و چراغ های موجود در جاده مطلع می کند.

ردیاب دوربین پلیس با گوشی های هوشمند سازگار است و وظیفه هشدار قبل از رسیدن به دوربین های کنترل سرعت را بر عهده دارد. ردیاب دوربین پلیس هشدار دوربین کنترل سرعت خود را هنگام نزدیک شدن به دوربین های ثابت و متحرک فعال می کند.

1 دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.